Bacalao Asedo Pipo

Bacalhau à Zé do Pipo er en tradisjonell portogisisk rett med klippfisk. Nydelig.

Annonse for Norsk håndsprit

(4 porsjoner)

 

200 gram bacon i terninger stekes

3 fedd hvitløk

1 rød chili

2 løk

1 pk fersk persille

1 dl god olje

6 tomater

1 pk majones

500 gr renset klippfisk

1 kg poteter

 

Bruk en ildfast litt høy form. Bacon i terninger stekes sammen med finhakket hvitløk, chili og løk, ha på oljen til det “svømmer” deretter finhakket persille. Legg tomatskiver i takstensform, og dekk over med bacon + de stekte grønnsakene. Sprøyt et jevnt lagt med majones over dette. Ha på rensket klippfisk i små stykker over dette igjen. Lag potetstappe av potene og smak denne til med salt, pepper og  jevn den med matfløte. (Bruk gjerne noen jordskokker i potetstappen, det blir ekstra godt!)

Fordel potetstappen øverst i formen og stek denne midt i ovnen på 200 gr i ca 40 min. Pass på tiden, litt avhengig av hva slags ovn du har hvor lang tid formen trenger. Formen er ferdig når popetstappen er gylden på toppen. Serveres med en frisk og syrlig salat.

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?