Ole Kristian Losvik, Marit Hermansen, Stig Slørdahl og Christer Mjåset om pasient- og legerollen i et digitalt helsevesen.

Legerollen i et digitalt helsevesen

Hvilken e-helsestrategi skal Legeforeningen? - Offensivt, mener visepresident Christer Mjåset. - Få bort plunder og heft først, mener president Marit Hermansen.  Ole-Kristian Losvik i Direktorat for e-helse frykter at det offentlige helsevesen havner bakpå og åpner opp for kommersielle interesser.

– Legeforeningen må ta stilling til hvordan de skal forholde seg til den digitale utviklingen, mener Losvik, lege og funksjonell arkitekt i Direktoratet for e-helse.
Han tror vi fremtiden byr på mange nyttige digitale verktøy som vil gjøre det enklere for pasienter å få hjelp og behandling. Samtidig kommer det en haug med unyttige som gir totalt ubrukelige data og legger press på legene.
Losvik og Mjåset var skjønt enige om at legene må begynne å teste videokonsultasjon i behandlingen, om man ikke er i mål med finansieringen ennå.
– Vi må være offensive om det er utfordrende å skue langt inn i fremtiden teknologisk, mener Christer Mjåset.
– Plunder og heft må bort. Teknologien må bidra til å fjerne tidstyver. Vi må ikke la de store visjonene og de store prosjektene stjele oppmerksomheten fra det som ligger rett foran oss, mener Marit Hermansen.
Hun er klar på at man må stille krav til teknologibransjen på samme måte som med legemiddelindustrien.
Ole Kristian Losvik fra Direktoratet for e-helse frykter at det offentlige helsevesen havner bakpå, noe som igjen betyr fritt frem for kommersielle interesser.
Stig Slørdal informerte om Helseplattformen som er en felles journalløsning for hele helsetjenesten og som skal utprøves i Midt-Norge før den breddes ut over hele landet.
– Vi opplever at kommunene har store forventninger til plattformen som skal være på plass i 2020 eller 2021.

 

Del gjerne!

Legg igjen en kommentar!

Les mer?